Husain

Bij Fonville ben ik dagelijks op pad om klanten een schone werk- en leefomgeving te geven.

Samen werken met Fonville betekent Samen Uitblinken. Dat doen we met en voor onze klanten, maar zeker ook met en voor onze collega’s. Dagelijks zetten honderden uitblinkers hun vakmanschap in. Zo kunnen wij onze verantwoordelijkheid nemen en is schoon ook écht schoon. Dat geeft vertrouwen!

 Één van deze uitblinkers is Hussain Rezai. Wat zijn werk inhoudt en hoe het hem bevalt, dat vertelt hij zelf: “Bij Fonville ben ik dagelijks op pad om klanten een schone werk- en leefomgeving te geven. Of het nu gaat om het wassen van de ramen, het reinigen van vloeren of het schoonmaken van trappenhuizen, ik doe het met veel plezier!”

De weg naar een veilige en vertrouwde omgeving

De weg die Hussain bewandelde om te komen waar hij nu is, was er niet een zonder hobbels. “Ik ben geboren in Afghanistan. Toen ik zes jaar was brak er een oorlog uit. We moesten alles achter ons laten en zijn gevlucht naar Iran. Daar heb ik mijn kindertijd beleefd en ben ik opgegroeid. Het was een roerige periode met veel onrust in het land. Zo’n 22 jaar later was ook Iran niet meer veilig. Ik was inmiddels getrouwd en samen met mijn toenmalige vrouw en onze twee kinderen moesten we weer op de vlucht. We hebben nog geprobeerd om een leven op te bouwen in ons thuisland Afghanistan. Maar al snel bleek dat een veilige toekomst er daar ook niet in zat. Tijdens een reis van ongeveer 50 dagen zijn we naar Europa vertrokken. In november 2015 zijn we aangekomen in Nederland. We waren toen niet de enige vluchtelingen uit de regio, waardoor we ook in Nederland nog een tijdje rondgedwaald hebben van asielzoekerscentrum naar asielzoekerscentrum.”

Op zoek naar een ander vak

Hussain streek in juli 2017 neer in Nieuw-Buinen. Vanaf toen was het tijd om te bouwen aan de toekomst. Hij leerde de Nederlandse taal en ging op zoek naar werk. “Ik werkte vroeger altijd als tassenmaker”, vertelt Hussain. “Echt handenarbeid en een vak dat in Nederland niet veel voorkomt. Zeker niet in een dorp als Nieuw-Buinen. Daarom moest ik op zoek naar een ander vak. Ik wilde heel graag werken! In 2019 maakte ik kennis met het schoonmaakvak. En dat werk bevalt mij erg goed. Ik kon bij mijn toenmalige werkgever alleen niet genoeg uren werken. In 2021 kwam Fonville op mijn pad. Zij konden mij fulltime werk aanbieden. Toen heb ik de overstap gemaakt. En daar heb ik nog geen seconde spijt van.”

Collega’s van Fonville zijn altijd bereid om te helpen

“Ik vind het wassen van ramen het leukste onderdeel van mijn werk. Iedere keer op een nieuwe plek met een ander uitzicht. Het geeft mij veel voldoening. Fonville heeft mij goed opgevangen en de sfeer in het bedrijf is echt top. De deur staat altijd open en collega’s zijn altijd bereid om te helpen. Soms werk ik samen met collega’s op locatie en soms alleen. Als ik alleen ben en vragen heb, staat er altijd iemand klaar. Een telefoontje is genoeg. Zelfs als de collega op dat moment niet aan het werk is kan ik bellen. Dat is echt fijn!"

In 2021 kwam Fonville op mijn pad. Zij konden mij fulltime werk aanbieden. Toen heb ik de overstap gemaakt. En daar heb ik nog geen seconde spijt van.

Bekijk alle vacatures

Ik beveel iedereen Fonville aan!

Dat Hussain tevreden is bij Fonville blijkt wel uit de manier waarop hij over zijn werk vertelt. “Als ik met anderen praat over mijn werk dan beveel ik ze Fonville van harte aan. Het is een prettige werkgever. Als er iets kan er over gesproken worden. Wordt er een foutje gemaakt, dan wordt het snel en netjes opgelost. En, ook niet onbelangrijk, onze materialen en middelen zijn altijd goed op orde.”

Kom samen met Hussain uitblinken

Hussain voelt zich helemaal op zijn plek bij Fonville. En dat is belangrijk. Of je nu werkt als Specialistisch Reiniger, Schoonmaker op een vakantiepark of in een van de functies op kantoor, je moet je werk met plezier en voldoening kunnen doen. Daar hecht Fonville veel waarde aan. Ben je op zoek naar een nieuwe baan in de schoonmaak? Bekijk dan snel onze vacatures. Met zeven vestigingen door heel Nederland heeft Fonville altijd een fijne werkplek bij jou in de buurt.

Wil je ons team versterken? Solliciteer dan nu.

Wil jij direct aan de slag bij Fonville Schoonmaakbedrijven? Maak gebruik van onze eenvoudige sollicitatieprocedure en versterk ons team vandaag nog!

Stel je vraag