Carla

Wij gaan voor collega’s die op een gezonde manier met plezier hun werk kunnen doen!

Bij Fonville Schoonmaakbedrijven is de focus op opleiding en training van medewerkers een belangrijke basis voor succes. Sinds de oprichting in 1972 streven we ernaar om samen met klanten, partners en collega’s uit te blinken! Niet alleen in goede schoonmaak, maar ook in de groei en ontwikkeling van collega’s. Carla Snijders is instructiecoach bij Fonville. Zij speelt een belangrijke rol in dit proces. Met haar ervaring in de schoonmaak – van werkvloer tot leidinggevende – en interesse in kennisoverdracht brengt Carla een prettige combinatie van vaardigheden en ervaring naar Fonville. We gingen met Carla in gesprek over haar werk en het belang van opleiding en ontwikkeling.

Meer dan alleen schoon

“Schoonmaken kan iedereen, maar goed en efficiënt schoonmaken is een vak apart” start Carla. Deze uitspraak is nauw verweven met de missie van Fonville om samen uit te blinken. Carla werkt inmiddels door heel Nederland, van Limburg tot Ameland, om haar (nieuwe) collega’s op te leiden, te trainen en te coachen. “Het is mijn taak om collega’s op een leuke en aantrekkelijke manier te leren hoe zij hun werk goed, efficiënt en leuk kunnen uitvoeren.”

Het belang van duurzaam schoonmaken

Carla benadrukt het belang van duurzaam schoonmaken. “Het gaat er niet om dat je zo snel mogelijk een locatie schoon maakt, het gaat om duurzaam schoonmaken” legt ze uit. Daarbij gaat het ook om het behoud van het lichaam om prettig en zonder klachten door te kunnen werken met ergonomisch verantwoorde technieken en middelen. “We zien dat werken in de schoonmaak op de lange termijn nogal wat van het lichaam vraagt. Door collega’s te ondersteunen en hen met praktische tips aanwijzingen te geven over hoe zij hun werk goed kunnen uitvoeren, zien we dat deze klachten aanzienlijk kunnen verminderen.”

Innovatie in opleiding

Continu innoveren is belangrijk. Carla onderstreept daarom het gebruik van technologie in het opleidingsproces, zoals de ontwikkeling van middelen in meerdere talen en de focus op ergonomie. “Ik pas mijn manier van lesgeven aan op de groep collega’s. Taal is daarbij soms een barrière, dus het is heel prettig dat ik kan beschikken over verschillende middelen die mij daarbij ondersteunen. Zo kan ik mijn lessen ook geven aan mensen die een andere taal spreken dan het Nederlands.”

“Schoonmakers doen belangrijk werk. Als wij stoppen met schoonmaken wordt het een chaos. Daarom is het belangrijk om waardering voor onze collega’s (en andere schoonmakers natuurlijk) te blijven uiten!”

Bekijk alle vacatures

De basis voor succes

Trots is Carla op het hoge slagingspercentage van collega’s die de basiscursus schoonmaak gevolgd hebben. “De basiscursus is toch de start. Veel collega’s zijn echt zenuwachtig als ze het bijhorende examen moeten afleggen. Er komt dan een officiële examinator en dat brengt een soort druk mee. Ik probeer daarom altijd duidelijk te maken dat we werken op efficiëntie. We zijn niet op zoek naar schoonmaakmachines, maar naar collega’s die op een gezonde manier met plezier hun werk doen.”

Carla kijkt met enthousiasme uit naar de toekomst van opleiding en ontwikkeling bij Fonville, waarbij ze ook de focus wil leggen op de samenwerking tussen schoonmakers en hun leidinggevenden en waardering voor het vak. “Schoonmakers doen belangrijk werk. Als wij stoppen met schoonmaken wordt het een chaos. Daarom is het belangrijk om waardering voor onze collega’s (en andere schoonmakers natuurlijk) te blijven uiten,” sluit Carla het gesprek af.

Een plek om samen uit te blinken!

De benadering van Fonville op opleiden en ontwikkelen, versterkt door de inzet van medewerkers zoals Carla, maakt ons niet alleen een betrouwbaar schoonmaakbedrijf maar ook een plek waar medewerkers kunnen groeien en ontwikkelen. Een plek om samen uit te blinken!

Wil je ons team versterken? Solliciteer dan nu.

Wil jij direct aan de slag bij Fonville Schoonmaakbedrijven? Maak gebruik van onze eenvoudige sollicitatieprocedure en versterk ons team vandaag nog!

Stel je vraag